Hobby & Fritid

Välj rätt Svartzonker beten och öka chanserna till fångst markant

Att välja rätt fiskedrag och beten sätter stor vikt på kunskap om djur och natur, eftersom draget skall locka fisken till att nappa. Svartzonker beten​ eller vilken tillverkare du än väljer såklart bör väljas utifrån vilken typ av fisk som man planerar att fiska efter. Det kan vara svårt att veta och ofta går det bra att fråga personal när du handlar din drag eftersom de har en ​​stor kunskap om ämnet. Innan man ger sig ut och fiskar är det också viktigt att kontrollera vad det är för regler som gäller för platsen och vilken typ av fiskekort som krävs.

Olika svartzonker beten​

svartzonker​Drag och beten kan inte bara ha olika färger och former, de har också olika material och funktioner. Ett så kallat skeddrag är platt och i regel gjort av metall. Utformningen för att det rör sig på ett naturligt sätt i vattnet och det utan att man behöver göra något speciellt. På grund av detta kan det bli en lugn och behaglig fiskestund och det är även lämpat för nybörjare. Själv rekommenderar jag de mycket populära svartzonker betena som gett mig mycket fiskelycka under senare år. 

En spinnare är ett fiskedrag med fler delar varav en skall snurra, här är det viktigt att man är uppmärksam så att delen verkligen snurrar. Skulle den av någon anledning göra det är draget inte funktionellt och kommer inte locka fisk. En så kallad wobbler skiljer sig från de andra två fiskedragen, det snurrar inte och är gjort av trä. Detta drag är ofta utformat på ett sätt som gör att det får ett fiskliknande utseende, under intill hänger det krokar som fisken fastnar i när den försöker äta wobblern.

Använder man denna typ av drag är det viktigt att man rör linan och draget så att det blir fiskliknande rörelser. Det vill säga att korta perioder röra det snabbt och sedan långsammare, anledningen är helt enkelt att man vill lura fisken till att tro att det är en liten fisk som denne kan fånga.